Prima pagină » 1,3 milioane de dolari pentru Turcia și Siria. Anunțul lui Bogdan Aurescu

1,3 milioane de dolari pentru Turcia și Siria. Anunțul lui Bogdan Aurescu

by B. R.
0 comment

România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, după cutremurele devastatoare care au lovit aceste țări la începutul lunii februarie și în urma cărora au murit peste 55.000 de oameni. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, care a participat la Bruxelles, la Conferința internațională a donatorilor în sprijinul populațiilor din Turcia și Siria.     

În cadrul sesiunii, ministrul Aurescu a explicat că România va continua să susțină cele două state, atât prin ajutor umanitar, precum și prin demersurile de redresare și reconstrucție care vor urma.

Acesta a reamintit că România a fost primul stat membru UE care a acordat asistență în teren prin trimiterea echipelor de căutare, salvare și a echipelor medicale în Turcia și produselor de primă necesitate în Siria, prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al UE.

Ministrul de Externe a evidențiat și importanța parteneriatului strategic dintre România și Republica Turcia, legăturile umane strânse și nivelul foarte bun al colaborării dintre cele două state.

Contribuția anunțată de România cu prilejul conferinței prevede 600.000 de euro sub formă de asistență umanitară, împărțită în mod egal în beneficiul populațiilor din cele două state, precum și 700.000 de euro pentru sprijinirea eforturilor de redresare rapidă din Turcia, informează MAE.

Acest nou angajament financiar completează asistența umanitar deja acordată Siriei, care constă în peste 43 de tone de echipamente de cazarmament, haine, alimente și peste 10 tone de medicamente și materiale sanitare de primă necesitate, care au fost distribuite populației siriene din toate zonele afectate de cutremur.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?