Prima pagină » Ciucă, mesaj tranșant pentru Nicușor Dan: În București avem nevoie de mai multe săli de sport, nu doar de una

Ciucă, mesaj tranșant pentru Nicușor Dan: În București avem nevoie de mai multe săli de sport, nu doar de una

by B. R.
0 comment

În Capitală avem nevoie de săli de sport, care să asigure baza materială necesară pentru ca sportul să devină într-adevăr de masă. E nevoie de implicare din partea autorităților locale, altfel Bucureștiul va continua să fie una dintre puținele capitale europene fără Polivalentă modernă, este mesajul tranșant al premierului Nicolae Ciucă pentru Nicușor Dan. Și asta pentru că, aflat în plină campanie electorală, primarul general se lăuda că „vom construi o nouă sală polivalentă în București, la standarde europene, pentru evenimente culturale și sportive de anvergură”.   

„Cred că nu există suficientă coordonare între edilii Capitalei și CNI. Pot să comentez în sensul că la nivelul Bucureștiului avem nevoie nu de una, ci două săli de sport. Dacă într-un oraș de 400.000 de locuitori se face o sală de sport, în București, unde sunt peste două milioane de locuitori, câte săli de sport ne-ar trebui? Eu zic să facem una mare (de mari dimensiuni – n.n.), și apoi să discutăm la nivelul fiecărui sector, ca să existe acele elemente de infrastructură, inclusiv săli de sport mai mici, care să asigure baza materială necesară pentru ca sportul să devină într-adevăr de masă, cum este prevăzut în Strategie”, a explicat Ciucă pentru apsmedia.ro.

În acest sens, este nevoie de colaborare și comunicare, a subliniat premierul, dar doar „dacă va continua să existe un dialog onest, sincer, între autoritățile publice, între federații și bineînțeles Ministerul Sportului.”

În plus, Bucureștiul este singura capitală europeană fără un patinoar artificial.  Prim-ministrul Nicolae Ciucă a explicat că a discutat cu ministrul Sportului Eduard Novak și că există un demers în acest sens.

„Inclusiv echipa de hochei a clubului Steaua joacă și se antrenează prin alte locuri. Când eram la Ministerul Apărării Naționale, dar și de curând am discutat cu domnul ministrul al Sporturilor și am asigurat că noi (MApN – n.n.) punem la dispoziție terenul, puneam mai exact la vreme respectivă, ca să se construiască în zona Ghencea, lângă complexul sportiv, un patinoar mare, avem unde. Poate construi CNI. ”, a completat Ciucă pentru (MApN – n.n.) punem la dispoziție terenul, puneam mai exact la vreme respectivă, ca să se construiască în zona Ghencea, lângă complexul sportiv, un patinoar mare, avem unde. Poate construi CNI.”, a adăugat Ciucă în interviul pentru apsmedia.ro

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?