Prima pagină » A fost prezentat planul de investiții de peste un miliard de euro – noua față a Termocentralei Mintia

A fost prezentat planul de investiții de peste un miliard de euro – noua față a Termocentralei Mintia

by B. R.
0 comment

Compania Mass Global Energy Rom, care a cumpărat Termocentrala de la Mintia, a anunțat în cadrul unei întâlniri cu premierul Nicolae Ciucă, că prima etapă a programului de investiții de 1 miliard de euro va fi finalizată în 24 de luni. Proiectul va ajunge la maturitate deplină în 36 de luni.    

La întrevedere, a fost prezentat planul de investiții, care va transforma termocentrala în cea mai mare și eficientă capacitate de producție a energiei electrice pe gaz din Uniunea Europeană. În acest sens, vor fi utilizate cele mai moderne tehnologii, care vor permite producerea a cel puțin 1500 MW.

Componentele centralei vor fi pregătite pentru trecerea către noile tehnologii de producere a energiei, bazate pe hidrogen.

„Noul proprietar va investi un miliard de euro, urmând să transforme termocentrala în cea mai mare și mai eficientă capacitate de producție a energiei electrice pe gaz din UE. La Mintia se va folosi din plin gazul românesc extras în Marea Neagră. Pe viitor, centrala va integra și noi tehnologii, precum obținerea electricității din hidrogen. Repornirea eficientă a centralei de la Mintia este unul dintre pașii României spre independența energetică. Ca mare producător regional, vom putea exporta energie atât în Republica Moldova, cât și către alți parteneri europeni”, a anunțat prim-ministrul.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?