Prima pagină » Germanii de la AE SOLAR investesc 1 miliard de euro într-o fabrică producătoare de panouri solare – pași spre independența energetică 

Germanii de la AE SOLAR investesc 1 miliard de euro într-o fabrică producătoare de panouri solare – pași spre independența energetică 

by B. R.
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă anunță că firma cu acționariat german, AE SOLAR, va investi 1 miliard de euro în deschiderea unei fabrici producătoare de panouri solare în România.  

Inițial, acest proiect amplu va avea o capacitate de 2 gigawatt. După integrarea completă a fluxurilor de producție, capacitatea va ajunge la 10 gigawatt, ceea ce înseamnă o treime din necesarul european. Compania a anunțat că va operaționaliza prima fază chiar anul acesta.

Ciucă transmite că va analiza resursele care pot fi asigurate de la bugetul de stat și din fonduri europene, pentru a sprijini implementarea acestui proiect de anvergură.

„România are potențialul de a deveni centrul producției europene de materiale necesare energiei regenerabile. Compania AE Solar va deschide în țara noastră o fabrică de panouri solare, investiție de un miliard de euro. Reprezentanții companiei mi-au prezentat aceste planuri, în cadrul întâlnirii de azi, de la Palatul Victoria. Chiar în acest an, proiectul va ajunge la o capacitate de 2GW, urmând să atingă nivelul de 10GW (o treime din necesarul european) când unitatea va fi operațională în întregime. Guvernul pe care îl conduc va sprijini proiectul prin asigurarea finanțărilor necesare, de la bugetul de stat sau din surse europene”, a anunțat prim-ministrul.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?