Prima pagină » Ciucă: Numărul femeilor antreprenor a crescut cu 100.000, luptăm să eliminăm toate formele de discriminare

Ciucă: Numărul femeilor antreprenor a crescut cu 100.000, luptăm să eliminăm toate formele de discriminare

by B. R.
0 comment

Egalitatea de gen și drepturile femeilor trebuie să rămână un obiectiv prioritar pe agenda politică națională și europeană. Este declarația premierului Nicolae Ciucă, aflat la gala „Women in Economy”. Acesta a adăugat că țara noastră face toate eforturile pentru eliminarea până la eradicarea completă a oricărei forme de discriminare împotriva femeilor.  

Prezent la o gală a femeilor de afaceri, prim-ministrul a declarat că România este angajată în promovarea şi implementarea politicii europene privind egalitatea de şanse, a agendei europene privind femeile, precum şi a Convenţiei ONU referitoare la eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor.

„În numele Guvernului României, îmi revine onoarea de a vă adresa felicitările, dar și mulțumirile noastre pentru aportul dumneavoastră substanțial la tot ceea ce a devenit societatea românească în ultimii ani: o societate tot mai incluzivă, mai coezivă, deschisă către inovare și progres, și nu în ultimul rând cu un respect crescut față de egalitatea de gen. Vă mulțumesc totodată, stimate doamne, pentru implicarea susținută în economia României și în educația copiilor noștri, dar și pentru valorificarea oportunităților oferite de politicile și fondurile europene de care România a beneficiat în ultimii ani”, a transmis premierul la gala „Women in Economy”.

Șeful Guvernului a subliniat faptul că „Europa a traversat în ultimii ani provocări fără precedent, care întăresc mai mult decât oricând nevoia de unitate și solidaritate la nivel european și de abordare orizontală a problematicii egalității de șanse”.

Numărul femeilor antreprenor a crescut cu 100.000

Premierul a menționat că zeci de mii de femei au fost sprijinite prin finanțare europeană aferentă perioadei de programare 2014-2020, așa încât numărul femeilor antreprenor a crescut cu peste 100.000 din anul 2014 până în prezent.

„Pentru perioada 2021-2027, România a urmărit valorificarea tuturor oportunităţilor, atât prin crearea cadrului strategic naţional în domeniul egalităţii de şanse şi violenţei domestice, cât şi prin intervenţiile dedicate la nivelul programelor finanţate din fonduri europene. Prin Politica de Coeziune şi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), dedicăm peste 9 miliarde de euro mediului de afaceri pentru investiţii în activităţi care favorizează creşterea economică şi crearea de locuri de muncă durabile, din care peste 100 de milioane euro sunt ţintite direct pentru sprijinul femeilor în sfera antreprenoriatului, în domeniul educaţiei sau a incluziunii sociale. Aceste intervenţii vor conduce la creşterea participării femeilor pe piaţa muncii, cât şi la creşterea competenţelor şi valorificarea potenţialului acestora în domenii economice prioritare”, a spus prim-ministrul.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?