Prima pagină » A treia zi de grevă generală în Educație, mii de dascăli au protestat la Iaşi

A treia zi de grevă generală în Educație, mii de dascăli au protestat la Iaşi

by B. R.
0 comment

Este a treia zi de grevă generală în şcoli şi grădiniţe, iar dascălii sunt hotărâţi să nu cedeze. Efectele protestului se fac simţite şi pentru elevi şi părinţi: primul examen a fost deja amânat. Personalul din instituţiile de învăţământ ameninţă în continuare cu proteste de amploare. Azi, în Iaşi, s-au strâns mii de cadre didactice în faţa Prefecturii.  

Protestul din faţa Prefecturii din Iaşi a durat două ore. Vorbim despre 4.000 de cadre didactice, dar şi personal auxiliar din învăţământul preuniversitar care au luat parte la acest protest, cel mai mare de acest gen care a avut loc vreodată aici. 

Au protestat paşnic, şi-au strigat oful, după care au plecat în marş pe Bulevardul Ştefan cel Mare. Au avut cu ei pancarte cu aceleaşi mesaje cu care ne-au obişnuit deja. Cer salarii decente în primul rând, dar şi un statut al profesorilor. 

Ne spuneau că le este imposibil să se descurce cu un salariu de debutant de doar 2.400 de lei, bani care nu ajung nici măcar pentru cheltuielile uzuale de la o lună la alta, pe lângă faptul că aduc şi bani de acasă pentru materialele de care au nevoie pentru a-şi desfăşura orele de curs. Spuneau că nu va fi singurul astfel de protest dacă nu vor avea loc negocieri serioase şi nu le vor fi îndeplinite cerinţele. Vor avea loc noi proteste atât la Iaşi, la sfârşitul acestei luni, cât şi în alte locuri din ţară. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?