Prima pagină » Aeroportul Internațional Sibiu își va tripla capacitatea de pasageri preluați, anul acesta. Anunțul prim-ministrului: o investiție de peste 270 de milioane de lei, fonduri europene și naționale

Aeroportul Internațional Sibiu își va tripla capacitatea de pasageri preluați, anul acesta. Anunțul prim-ministrului: o investiție de peste 270 de milioane de lei, fonduri europene și naționale

Aeroportul Sibiu va dispune de terminale noi, la standarde europene și își va tripla capacitatea de pasageri preluați.

by B. R.
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă și-a început ziua cu o vizită la Sibiu unde a purat o discuție crucială despre proiectul de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii Aeroportului Internaţional din acest municipiu, o investiţie de peste 270 milioane lei, din fonduri europene şi naţionale.

„O investiție de peste 270 milioane lei, susținută prin fonduri europene și naționale, ajunsă, iată, în prima fază de execuție”, precizează premierul pe Facebook.

Ciucă arată că Aeroportul Internațional din Sibiu se numără printre cele mai importante puncte de tranzit aerian din România, pe locul 6 în topul aeroporturilor în ceea ce privește traficul de pasageri în 2022, cu peste 620 de mii de pasageri preluați și în primele 8 locuri la traficul aerian de mărfuri.

”La finalul acestui an, când este prevăzută finalizarea lucrărilor, aeroportul își va tripla practic capacitatea de pasageri preluați, va dispune de terminale noi, extinderea pistei, de echipamente performante pentru controlul de securitate. De aceea, pe lângă cofinanțarea de circa 25 milioane de lei de la bugetul de stat, Guvernul a inclus anul trecut aeroportul printre beneficiarii unei scheme de ajutor de stat destinată sprijinirii operatorilor aeroportuari afectați de restrângerea traficului în perioada pandemiei. Totodată, am alocat aeroportului din Sibiu încă 1,4 milioane de lei de la Fondul de rezervă bugetară”, spune șeful Executivului.

În plus, Premierul Ciucă a făcut și o vizită la Scandia Sibiu, companie românească cu o tradiție de 100 de ani și angajator important, ce oferă peste 1.000 de locuri de muncă: Este un model de business pe care îl încurajează și care îmi doresc să fie replicat

„Producția de peste 40.000 de tone de alimente anual, realizată cu tehnologie și echipamente moderne, arată că producătorii români pot asigura produse de calitate atât pentru piața internă, cât și pentru export”, a precizat premierul.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?