Prima pagină » Alertă majoră în Mexic! Uraganul ”Hillary”, intensificat la categoria a patra pe scara Saffir-Simpson

Alertă majoră în Mexic! Uraganul ”Hillary”, intensificat la categoria a patra pe scara Saffir-Simpson

by A. Ionut
0 comment

Uraganul ”Hillary”, care s-a intensificat de la categoria a treia la categoria a patra, se deplasează de-a lungul coastei de vest a Mexicului, anunţă Centrul Naţional american al Uraganelor (NHC), şi ameninţă Peninsula Baja California şi plajele sale turistice, relatează AFP.

Uraganul “Hilary” a atins categoria patru pe scala Saffir-Simpson, care are cinci categorii, cu rafale de vânt care pot atinge 225 de kilometri pe oră, potrivit NHC.

El se afla la aproximativ 425 de mile (684 de nkilometri) de regiunea turistică Cabo San Lucas, în sudul Baja California, unde urmează să se intensifice, potrivit centrului american.

“Hilary urmează să provoace ploi care să atingă trei, până la şase inchi (7,5-15 centimetri pe metrul pătrat), iar local zece inchi (25 de centimetri pe metrul pătrat) în anumite regiuni din Baja California până duminică seara”, preconizează NHC, potrivit news.ro.

Uraganul a atins coasta mexicană la Oceanul Pacific, inclusiv centrul turistic Acapulco, şi s-ar putea abate asupra sudului statelor americane California şi Nevada la începutul săptămânii viitoare, estimează NHC.

Comisia Federală a Electricităţii din Mexic (CFE, publică) a mobilizat 800 de persoane pentru a înfrunta ”posibile pronbleme de aprovizionare” în peninsulă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?