Prima pagină » Amenințări fără precedent, România a intrat pe lista neagră a Moscovei. Cum s-ar putea schimba harta lumii

Amenințări fără precedent, România a intrat pe lista neagră a Moscovei. Cum s-ar putea schimba harta lumii

by B. R.
0 comment

Rusia își menține retorica și amenință siguranța și integritatea altor state. Și România intră pe lista neagră. Kremlinul spune că țara noastră și alte 49 de state vor să șteargă Rusia de pe hartă. Sunt îngrijorări și în Republica Moldova, acolo unde tensiunile cresc la granița cu Transnistria.

La Kremlin, retorica nu se schimbă. Dimitri Medvedev, fostul președinte rus și apropiat al lui Putin, susține că România și alte 49 de state vor să șteargă Rusia de pe pământ și că se folosesc de războiul din Ucraina pentru a-și promova obiectivele. Oficialul promite că Rusia va ieși învingătoare, chiar dacă va fi nevoie să ajungă până la granițele Poloniei: „Este foarte important să atingem toate obiectivele operațiunii noastre speciale. Să împingem pe cât posibil granițele care ne amenință țara, chiar dacă acestea sunt granițele Poloniei. Să punem neo-nazismul la pământ”, susține oficialul rus.

Discursul amenințător e susținut de acțiuni în teren. Rusia și-a dublat numărul de nave în Marea Neagră. Cu toate acestea, Kremlinul susține că Ucraina vrea să înceapă un conflict în Transnistria. Oficialii de la Msocova spun că există un uriaș depozit de muniție de pe vremea Uniunii Sovietice, chiar la câțiva kilometri de graniță.

Pe fondul amenințărilor, numeroase țări din comunitatea internațională au oferit Republicii Moldova ajutor financiar. Statele Unite vor da 300 de milioane de dolari pentru securitatea energetică a Moldovei, iar Japonia va acorda un ajutor de 100 de milioane de dolari.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?