Prima pagină » Au început măsurătorile în zona Bâstroe – echipa e formată din doi specialiști români și unul ucrainean

Au început măsurătorile în zona Bâstroe – echipa e formată din doi specialiști români și unul ucrainean

by B. R.
0 comment

Specialiștii români și ucraineni au început sâmbătă măsurătorile pe Bâstroe, cerute de România. Autoritățile ucrainene au aprobat planul de acțiune și au început primele măsurători.   

„Am avut sâmbătă o întâlnire la nivel tehnic cu privire la planul de măsurători, s-a agreat planul tehnic, au demarat măsuratorile, azi e deja a doua zi. Lucrurile decurg conform graficului. În prima zi s-au masurat 3 km dintrun braț secundar paralel cu brațul Chilia, urmează și Bîstroe, estimăm că operațiunea se finalizeaza in 10-12 zile”, a spus Ionuț Scrioșteanu, secretarul de stat în ministerul Transporturilor.

Scrioșteanu a mai declarat că măsurătorile sunt realizate „de o echipă comună de specialiști aflați pe nava alocată de autoritățile ucrainene. Pe navă sunt doi specialiști români și unul ucrainean”.

Oficialul din Ministerul Transporturilor a anunțat că odată ce măsurătorile vor fi terminate, va începe etapa de analiză, de aproximativ zece zile, la finalul căreia vor fi făcute publice concluziile.

Reamintim că scandalul din jurul canalului Bîstroe a fost declanșat de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a acuzat Ucraina în februarie că ar face lucrări de adâncire a canalului fără să aibă acceptul României. Ucraina a respins acuzațiile și a anunțat că e de acord cu măsurători în comun ale adâncimii canalului.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?