Prima pagină » Au fost stabilite noile tarife plafonate pentru polițele RCA. Cum se schimbă costurile pentru șoferi

Au fost stabilite noile tarife plafonate pentru polițele RCA. Cum se schimbă costurile pentru șoferi

by B. R.
0 comment

Noile tarife plafonate pentru polițele RCA au fost publicate, iar acum șoferii trebuie să știe cum vor fi afectate costurile, în funcție de noile tarife anunțate de ASF. Concret, ASF a decis plafonarea tarifelor polițelor RCA pentru următoarele șase luni.     

Principala modificare făcută de ASF e aceea că nu vor mai fi luate în calcul prețurile de la 1 martie 2022, ci cele de la 28 februarie 2023, cu 5% mai mari. În acest context, varianta nouă a proiectului păstrează plafonarea comisioanelor percepute de brokeri la maximum 8% din prima brută încasată.  

Această schimbare a venit după ce principalii asigurători au spus că nu este posibil să susțină tarifele de anul trecut.

„În privința tarifelor practicate de service-uri pentru închirierea mașinilor, acestea vor fi plafonate la prețul mediu al tarifelor de rent a car practicate de către reprezentanțele auto, potrivit Income Magazine”, mai transmite ASF.

Mașinile nu mai pot fi închiriate pe o perioadă mai mare de 30 de zile, iar valoarea facturii care va fi emisă către asiguratori de service-uri nu poate depăși 25% din valoarea autoturismului nou.  

Acest proiect va fi transmis Ministerului Finanțelor, după care va ajunge pe masa Executivului. Valentin Ionescu, directorul general al ASF, a explicat în urmă cu mai multe săptămâni care sunt planurile Autorității de Supraveghere Financiară pe care o conduce. 

„Societăţile de asigurări vor folosi tarifele din urmă cu un an de zile. Am avut discuţii cu principalele societăţi de asigurări ca pentru următoarea perioadă să se raporteze la tarifele efectiv practicate în urmă cu un an de zile. Mai mult, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care doresc să-şi facă o poliţă RCA, Autoritatea va renunţa la taxa de 1% pe care o aplică asigurătorilor.  Cam astea sunt principalele propuneri pe care noi, luni, le vom înainta Ministerului de Finanţe. Vrem să avem stabilitate pe piaţa RCA, nu vrem să mai crească tarifele pe piaţă”, a declarat Valentin Ionescu la Digi 24. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?