Prima pagină » BREAKING NEWS Balon suspect deasupra Romaniei. Au fost ridicate de la sol avioanele de vanatoare

BREAKING NEWS Balon suspect deasupra Romaniei. Au fost ridicate de la sol avioanele de vanatoare

Armata e depistat un obiect neidentificat asemănător cu un balon meteorlogic deasupra sud-estului României / Obiectul nu a fost reperat apoi de avioanele de vânătoare

by A. Ionut
0 comment

„Sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat marți, 14 februarie, în jurul orei 12.30, o țintă aeriană de dimensiuni mici, având caracteristicile de evoluție asemănătoare unui balon meteorologic, care evolua la o altitudine de circa 11.000 de metri în spațiul aerian național, în Sud-Estul României”, anunță MApN.

Citeste si: BREAKING NEWS Cutremur puternic în România, resimţit şi în Bucureşti

Autoritățile anunță că au fost aplicate toate procedurile standard de la momentul detectării obiectului, iar două aeronave MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române din serviciul de luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO au decolat de pe Baza 86 Aeriană Fetești, în jurul orei 12.40, fiind direcționate către zona unde a fost semnalată ținta aeriană.

Citeste si: ACTUALITATE BREAKING: Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis temporar din motive de securitate

„Echipajele celor două aeronave nu au confirmat prezența țintei aeriene, nici vizual, nici pe radarele de bord. Aeronavele au fost menținute în zonă aproximativ 30 de minute, pentru clarificarea deplină a situației aeriene, după care au revenit pe baza aeriană”, transmite MApN.

„Forțele Aeriene Române monitorizează permanent, în cooperare cu forțele Aliate, spațiul aerian național și zona din proximitate”, potrivit MApN.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?