Prima pagină » Ce a găsit Marcel Boloș la Ministerul Finanțelor după ce a preluat mandatul: Timpul nu este de partea noastră, dar ne-am asumat sã lucrãm în ritm accelerat

Ce a găsit Marcel Boloș la Ministerul Finanțelor după ce a preluat mandatul: Timpul nu este de partea noastră, dar ne-am asumat sã lucrãm în ritm accelerat

by A. Ionut
0 comment

Noul ministru de Finanțe, Marcel Boloș, și-a prezentat concluziile, la o săptămână de la preluarea mandatului și direcțiile de acțiune prioritare asumate pentru creșterea eficienței finanțelor publice.

“Am avut sãptãmâna aceasta discuții aplicate cu aparatul de specialitate al ministerului, în care obiectivul a fost sã punem pe masã acțiuni concrete.

Timpul nu este de partea noastrã, dar ne-am asumat sã lucrãm în ritm accelerat la planul care sã rãspundã nevoii de creștere a sustenabilitãții finanțelor publice, cu accent pe colectarea veniturilor, diminuarea evaziunii fiscale și eliminarea risipei bugetare.

De la întãrirea disciplinei fiscale, simplificarea arhitecturii bugetului, creșterea competitivitãții agenților economici, combaterea deprivãrii materiale a populației, bugetarea performanței și întãrirea responsabilitãții fiscal-bugetare, toate sunt obiective pentru care trebuie sã generãm soluții la nivelul Guvernului. Doar așa putem sã vorbim despre un mediu propice investițiilor, extinderea afacerilor și creãrii de locuri de muncã.

Un obiectiv specific pe care mi l-am setat la preluarea mandatului este digitalizarea și simplificarea interacțiunii dintre instituțiile subordonate Ministerului Finanțelor și contribuabili, prin continuarea și extinderea proiectelor de debirocratizare la toate nivelurile. De asemenea, voi acorda o atenție deosebitã operaționalizãrii Bãncii Naționale de Dezvoltare”, a transmis ministrul Marcel Boloș, conform antena3.ro.

Marcel-Ioan Boloș a venit la conducerea Ministerului Finanțelor dupã ce a deținut portofoliul de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene în perioada aprilie 2022 – iunie 2023, demnitate pe care a mai exercitat-o și în perioada noiembrie 2019 – decembrie 2020. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?