Prima pagină » În plină criză a animalelor sălbatice care terorizează oamenii, un urs care a ucis un tânăr în Italia ar putea fi relocat în România

În plină criză a animalelor sălbatice care terorizează oamenii, un urs care a ucis un tânăr în Italia ar putea fi relocat în România

by A. Ionut
0 comment

Provincia Trentino, din nordul Italiei, ia în considerare mutarea în România a unui urs “problemă”, a anunţat tribunalul administrativ din Trento, care instrumentează o dispută juridică privind uciderea animalului.

Judecătorii au respins petiţiile organizaţiilor de protecţie a animalelor împotriva unui decret prin care ursul, care a atacat şi ucis un alergător în pădure la începutul lunii aprilie, poate fi împuşcat. 

Cu toate acestea, un ordin al celei mai înalte instanţe administrative a împiedicat deocamdată împuşcarea animalului.

Provincia are termen până la 13 iulie pentru a stabili dacă şi cum este posibil să ducă ursul, care a fost capturat, în România, unde în apropiere de Zărneşti există o rezervaţie ce găzduieşte peste 100 de urşi pe aproximativ 69 de hectare, scrie ziare.com.

Organizaţia italiană de protecţie a animalelor Lav a anunţat recent că se va ocupa de costurile de transport ale animalului. Sub supravegherea medicului veterinar german Klaus Gunther Friedrich, animalul va fi transportat în România.

Cu toate acestea, provincia Trento a susţinut că nu este obligată să ia în considerare relocarea ursului şi că activiştii pentru protecţia animalelor nu au explicat la audiere cum se va realiza transportul într-un mod concret şi absolut sigur.

Ursul a rănit mortal un bărbat de 26 de ani care făcea jogging pe o potecă forestieră din regiunea Trentino-Alto Adige, în nordul Italiei, la începutul lunii aprilie. Preşedintele regional Maurizio Fugatti a ordonat apoi împuşcarea ursului.

Instanţele au oprit decretul în urma unor petiţii urgente depuse de activiştii pentru drepturile animalelor.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?