Prima pagină » Ce se întâmplă cu pensiile după refuzul Comisiei Europene – mesajul de ultimă oră al premierului

Ce se întâmplă cu pensiile după refuzul Comisiei Europene – mesajul de ultimă oră al premierului

by B. R.
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă a explicat că la nivelul coaliției se vor lua toate măsurile în așa fel încât România să îndeplinească jaloanele din PNRR, totul după ce Comisia Europeană a respins modificările trecute prin Senat referitoare la legea pensiilor.  În aceste condiții, coaliția PSD-PNL-UDMR trebuie să o ia de la capăt și să respecte toate indicațiile din raportul Băncii Mondiale. 

„În acest moment există un proiect care a fost discutat la nivelul coaliției. Subiectul în sine a fost și este analizat împreună cu Comisia Europeană. Sunt rapoarte și soluții pe care le-am ales din raportul Băncii Mondiale. Există o legătură cu Comisia și tot ce este de clarificat din punct de vedere tehnic se va întâmpla. Ne dorim să facem și reforma acestui sistem, dar în același timp să îndeplinim și toate jaloanele din PNRR”, a spus Nicolae Ciucă.

Comisia Europeană a transmis Guvernului un punct de vedere referitor la legea pensiilor speciale care a trecut de Senat, în care explică faptul că nu consideră suficiente amendamentele agreate de coaliția de guvernare.  Reprezentanții CE au transmis Executivului că nu are impact bugetar pe niciunul dintre capitole. Totodată, Comisia Europeană a cerut ca miniștrii de resort să treacă impactul bugetar și să țină cont de observațiile venite de la Bruxelles.

În cazul în care impactul bugetar nu se diminuează, se va consideră jalon neîndeplinit în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), deci riscăm să pierdem 1,7 miliarde de euro. În acest context, ministrul Muncii a cerut o nouă simulare de la Banca Mondială, care se află în lucru.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?