Prima pagină » BREAKING NEWS – Cristian Rizea, condamnat penal în România, a fost reținut la Chișinău. Va fi predat autorităților române în această seară

BREAKING NEWS – Cristian Rizea, condamnat penal în România, a fost reținut la Chișinău. Va fi predat autorităților române în această seară

by B. R.
0 comment

Ultima oră! Cristian Rizea, condamnat penal în România, a fost reținut la Chișinău. Potrivit unor surse, fostul deputat român și va fi extrădat în România în această seară.  Potrivit Inspectoratului General pentru Migrație al MAI, Rizea a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, pe un termen de 15 ani.

Conform procedurilor legale, acesta a fost îndepărtat sub escortă de pe teritoriul național de către personalul specializat al IGM.

În această seară, 27 aprilie, Poliția Română a fost solicitată de autoritățile din Republica Moldova să preia un bărbat, în vârstă de 54 de ani, față de care Tribunalul București a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta a fost preluat cu sprijinul Poliției de Frontieră și urmează să fie introdus într-un penitenciar al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Cristian Rizea s-a înscris pe lista Partidului NOI din Republica Moldova pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Apoi,  Rizea s-a retras după ce Comisia Electorală a stabilit că acesta nu poate rămâne în cursă, deoarece nu deține cetățenie moldovenească valabilă. 

S-a vrut și primar al orașului Bălți și a anunțat pe 18 octombrie 2021 că și-a înregistrat oficial candidatura. Ulterior, a rămas în afara cursei pentru fotoliul de primar. Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Bălți a respins candidatura fostului deputat român. Decizia CECE are la bază un document de la Agenției Servicii Publice privind retragerea cetățeniei moldovenești a lui Rizea. 

În trecut, Cristian Rizea a fost deputat în Parlamentul României, din partea PSD. A rămas fără încrederea partidului, după ce Direcția Națională Anticorupție l-a acuzat de fapte de corupție. În cele din urmă, el a fost condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Dar, atunci când a fost anunțată decizia finală, nu se mai afla în România. 

Fugit din România la Chișinău după ce a fost condamnat pentru corupție, a fost trimis în judecată de Procuratura din Republica Moldova, pentru fals în declarații comis la obținerea cetățeniei acestei țări.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?