Prima pagină » Ciolacu vrea creșteri de taxe și concedieri, dar angajează “voluntari” cu mii de dolari pe lună la Moscova

Ciolacu vrea creșteri de taxe și concedieri, dar angajează “voluntari” cu mii de dolari pe lună la Moscova

by B. R.
0 comment

Premierul Marcel Ciolacu pregătește reducerea cheltuielilor și numărului angajaților la stat, dar în acest timp angajează “voluntari” care vor primi salarii de mii de dolari lunar. În plus, chiriile și alte cheltuielile vor fi decontate. Anunțul de angajare a fost publicat de Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior, iar posturile sunt în Moscova, Iran, Irak, Kiew sau Kuweit. 

Conform actului publicat, cele 20 de posturi scoase la concurs vor fi ocupate în doar trei zilei: luni (7 august) și marți (8 august) – depunerea dosarelor, iar miercuri (9 august) vor fi anunțați și candidații care vor primi posturile. “Voluntarii” vor avea calitatate de membri ai Corpului diplomatic și consular al României, iar salariile pot ajunge și la 12.000 de dolari pe lună, sumă la care se adaugă decontarea chiriei și alte cheltuieli.

Noua agenție este în subordinea directă a premierului și ar trebui să asigure “urmărirea, co­or­donarea şi contro­lul aplicării şi res­pec­tării reglementărilor din domeniul inves­ti­ţiilor străine directe şi de portofoliu în Ro­mânia, al comer­ţului exterior şi al urmăririi investiţiilor româneşti în străi­nătate, reprezentând statul român atât în plan intern, cât şi extern; va avea ca atribuţii iniţierea, elaborarea, promovarea, fundamen­tarea şi aplicarea politicilor şi strategiilor guvernului în aceste domenii, precum şi iniţierea şi elaborarea cadrul normativ necesar”.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?