Prima pagină » Ciucă, îndemn pentru toți românii: consumați alimente produse în țară, susținem în continuare agricultura

Ciucă, îndemn pentru toți românii: consumați alimente produse în țară, susținem în continuare agricultura

by B. R.
0 comment

Guvernul continuă să susțină agricultura și agricultorii români prin măsuri imediate, este mesajul de forță al premierului Ciucă. Acesta îi îndeamnă pe români să consume alimente produse la noi în țară. 

Ciucă și Ciolacu au vizitat fabrica de lactate Mirdatod Prod SRL și compania IRUM, specializată în construcția de mașini și utilaje, două firme de succes, cu capital 100% românesc.

„Am vorbit în repetate rânduri despre nevoia de susținere a agriculturii românești, de a face în așa fel încât să-i crească eficiența în producție și, totodată, să facem în așa fel încât produsele agricole, indiferent de natura lor, să fie prelucrate în industria alimentară din România. Astăzi am vizitat această companie românească (Mirdatod Prod SRL) și nu este deloc o companie mică, are capacitate de procesare foarte mare. Din păcate, datorită actualelor condiții, lucrează doar la 50% din capacitate. Ceea ce doresc să menționez este faptul că susțin fermele agricole din zonă, ferme ale localnicilor care cresc până la cinci animale pe gospodărie, ceea ce este foarte important și, de asemenea, am putut să vedem procesul de producție. Eu, unul, eram oricum convins de ceea ce înseamnă consumul de produse românești, dar acum chiar îi îndemn pe români să consume produse românești, pentru că pe întreg ciclul de producție nu am văzut nici măcar o secvență unde să se folosească altceva decât laptele în stare pură, așa cum vine el de la producători. În momentul de față, pe produse lactate, deficitul de balanță comercială este de aproximativ 600 de milioane de euro”, a subliniat premierul.

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a spus că în urma vizitei a înțeles și mai bine nevoile pe care le au producătorii, dar și modul în care ar putea fi susținuți de către stat.

„Am fost la două fabrici românești sută la sută. Prima fabrică de lactate, condusă de către doi frați, care procesează peste 100.000 de litri de lapte pe zi. Cu adevărat impresionant faptul că folosesc materie primă numai din zona dvs. şi au deschidere în toată ţara şi, mai nou, au început să şi exporte. Şi am fost şi la singurul tractor românesc salvat”, a spus Ciolacu.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?