Prima pagină » Reluarea producției de îngrășăminte, o prioritate. Ciucă: securitatea alimentară a țării noastre este foarte importantă

Reluarea producției de îngrășăminte, o prioritate. Ciucă: securitatea alimentară a țării noastre este foarte importantă

by B. R.
0 comment

Reluarea producției de îngrășăminte chimice este o prioritate pentru agricultura și securitatea alimentară a țării noastre, a transmis premierul. Nicolae Ciucă a subliniat că Guvernul pe care îl conduce va sprijini eforturile de a pune în valoare capacitatea Azomureș, companie cu o producție anuală de aproximativ 1,5 milioane de tone de îngrășăminte.

„Acest combinat, care rămăsese singurul producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, a oprit anul trecut producția, din cauza creșterii prețurilor la gaze naturale. Reluarea producției de îngrășăminte chimice este o prioritate pentru agricultura și securitatea alimentară a țării noastre, mai ales în actualul context generat de conflictul din Ucraina, cu efectele economice și sociale pe care acesta le-a generat”, a precizat premierul.

Conform liderului de la București, prin lipsa acestor fertilizanți de pe piața internă, cei mai afectați au fost agricultorii care au fost nevoiți să apeleze la importuri, lucru care a dus la costuri mai mari de producție

„Guvernul va sprijini eforturile de a pune în valoare capacitatea Azomureș, companie cu o producție anuală de aproximativ 1,5 milioane de tone de îngrășăminte, din care 1,1 pentru piața internă. În 2021, compania a înregistrat o cifră de afaceri netă de 2,5 miliarde de lei și un profit net de 86,6 milioane de lei, argumente solide că această fabrică are potențial important de valorificat”, a mai spus Ciucă.

În luna iunie a anului trecut, Azomureș a luat decizia de a suspenda producția de amoniac, iar în septembrie 2022 anunța din nou reducerea activității de pe platforma de producție, fiind afectată de creșterea prețurilor la energie.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?