Prima pagină » Ciucă: Investițiile nete au crescut cu 8,5% în 2022, investițiile în dezvoltare vor conserva locurile de muncă și vor genera altele noi

Ciucă: Investițiile nete au crescut cu 8,5% în 2022, investițiile în dezvoltare vor conserva locurile de muncă și vor genera altele noi

by B. R.
0 comment

Investițiile nete în economie au fost de 150,1 miliarde lei, în creștere cu 8,5% față de anul precedent, potrivit datelor oferite de INS, a subliniat premierul Nicolae Ciucă.  Acesta preconizează că, pe termen lung, aceste investiții vor contribui la o creștere generalizată a veniturilor. 

„Investitorii demonstrează încredere în economia românească: în 2022, investițiile nete în economie au fost de 150,1 miliarde lei, în creștere cu 8,5% față de anul precedent, potrivit Institutului Național de Statistică”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă pe Facebook.

Șeful Guvernului a subliniat totodată că „aceste investiții în dezvoltare vor conserva locurile de muncă ale românilor și vor genera altele noi, iar pe termen lung vor contribui la o creștere generalizată a veniturilor”.

„Investițiile nete demonstrează impactul pozitiv pe care l-au avut în economia reală măsurile pe care le-am luat. Alte valori care arată succesul economiei românești în perioada acestei guvernări sunt: creșterea PIB de 4,8% în 2022, investițiile străine directe de 11,3 miliarde euro, absorbția fondurilor europene de 73% și exporturile de 85 miliarde euro”, a mai susținut premierul României.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?