Prima pagină » Banii sau viața? Gigantul farmaceutic vrea să plătească 9 miliarde de euro persoanelor pe care le-a îmbolnăvit de cancer

Banii sau viața? Gigantul farmaceutic vrea să plătească 9 miliarde de euro persoanelor pe care le-a îmbolnăvit de cancer

by B. R.
0 comment

Gigantul farmaceutic, Johnson & Johnson, și produsele care ar fi provocat cancer. Compania va plăti 9 miliarde de dolari la 60.000 de clienți.  

Scandalul monstru al produselor cu pudră de talc care au provocat cancer a ajuns la faza înțelegerilor. Gigantul farmaceutic american Johnson & Johnson a propus un acord de aproximativ 9 miliarde de dolari, pentru a soluționa procese vechi de ani de zile în care se susține că produsele cu pudră de talc au distrus viețile a zeci de mii de oameni, provocând cancer.

Compania cu sediul în New Jersey a declarat că înțelegerea propusă, care are încă nevoie de aprobarea unei instanțe, „va rezolva în mod echitabil și eficient toate cererile de despăgubire care decurg din litigiile privind talcul cosmetic”.

Dacă va fi aprobată de instanță și de o majoritate a reclamanților, plata de 8,9 miliarde de dolari ar fi una dintre cele mai mari înțelegeri privind răspunderea pentru produse încheiate vreodată în Statele Unite.

Johnson & Johnson are mii de procese pe rol legate de pudra de talc care conține urme de azbest, substanță care ar fi provocat cancer ovarian. Firma nu a recunoscut niciodată că a greșit, dar a încetat să mai vândă pudra pentru copii pe bază de talc în Statele Unite și Canada din mai 2020.

J&J a precizat că suma de 8,9 miliarde de dolari va fi plătită zecilor de mii de reclamanţi pe o perioadă de 25 de ani, prin intermediul unei filiale a J&J, LTL Management LLC, care a fost înființată pentru a soluționa cererile de despăgubire și care a solicitat protecția legii falimentului.

Aceasta a precizat că LTLa obţinut angajamente din partea a peste 60.000 de reclamanţi actuali pentru a susţine o rezoluţie globală în aceşti termeni”.

O înțelegere anterioară în care a fost implicată LTL a fost respinsă de o curte de apel, iar o instanță de faliment va trebui acum să aprobe noua cerere de intrare în faliment și înțelegerea LTL. Gigantul farmaceutic propusese anterior o tranzacție de 2 miliarde de dolari ca răspuns la acuzațiile potrivit cărora talcul cosmetic a provocat cancere ovariene.

Compania a declarat că noua tranzacție propusă nu reprezintă „o recunoaştere a unei greşeli şi nici un indiciu că societatea şi-a schimbat poziţia de lungă durată conform căreia produsele sale de talc sunt sigure. Cu toate acestea, rezolvarea acestei probleme cât mai rapid şi mai eficient posibil este în interesul companiei şi al tuturor părţilor interesate”, au declarat reprezentanții J&J.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?