Prima pagină » Premierul Nicolae Ciucă, amintiri de pe front: Am fost alături de soldați întotdeauna, indiferent de situație

Premierul Nicolae Ciucă, amintiri de pe front: Am fost alături de soldați întotdeauna, indiferent de situație

by A. Ionut
0 comment

Militar de carieră, Nicolae Ciucă a participat la două misiuni de luptă peste hotare, în Afganistan și în Irak. Premierul României a povestit cum a trăit acele experiențe și cu ce s-a întors de pe front.

„A fost un moment în care ne-am făcut datoria, am reprezentat țara într-un moment foarte important pentru noi; ne găseam în misiune în momentul în care România primea dreptul de a deveni membru cu drepturi depline al Alianței Nord-Atlantice, în aprilie 2004. O misiune în care pot să vă zic că exista o stare de spirit ca Universitatea Craiova! Pentru că știam că și de modul în care ne îndeplineam noi misiunea depindea parcursul nostru către acest deziderat. Era un deziderat național. De altfel, cu aceeași unitate eram în 2002 în Afganistan, când am primit invitația de aderare. Și atunci ne-am înscris perfect în acea emulație națională la aderare, ne-am îndeplinit acest obiectiv. Nassiriya era o reședință de regiune a Irakului, era un oraș mare în care am întâmpinat reacțiile unei facțiuni armate și au fost lupte.”, își amintește Ciucă, conform apsmedia.ro.

Nicolae Ciucă era locotenent-colonel, comandant de batalion, și mereu a sărit în ajutorul soldaților săi.

„Am fost alături de soldați întotdeauna, indiferent de situație, niciodată n-am lipsit din mijlocul lor. Ca un căpitan de echipă, dacă vreți!”, a povestit premierul, pentru apsmedia.ro

Ajuns la 56 de ani, Nicolae Ciucă spune că este recunoscător pentru tot ceea ce i-a oferit viața. Ba chiar a primit mai mult decât și-ar fi imaginat vreodată.

„În primul rând, dacă privesc retrospectiv, aș spune că dacă ar fi să o iau de la capăt, aș face tot ceea ce am făcut până acum. Ca atare, la chestiunea de a fi sau nu împlinit v-aș răspunde că am primit de la viață ceea ce nu m-aș fi gândit, ceea ce nu am sperat niciodată. Vă pot spune cu sinceritate că nu m-am gândit niciodată că am să ajung aici! Acum, vedeți, viața ne poartă într-o direcție, în alta. De multe ori se folosește această expresie, „ne ducem crucea”! Este adevărat, dar important nu este doar s-o ducem, important este să o așezăm, și să stea în picioare.”, a spus premierul.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?