Prima pagină » Cluj, capitala europeană a micului de fiță. Liderul PSD se laudă cu meniul de 1.200 de lei, cam cât pensia unui bătrân de la care patronul social-democrat așteaptă un vot la alegeri

Cluj, capitala europeană a micului de fiță. Liderul PSD se laudă cu meniul de 1.200 de lei, cam cât pensia unui bătrân de la care patronul social-democrat așteaptă un vot la alegeri

by A. Ionut
0 comment

Avram Gal, președintele filialei PSD Câmpia-Turzii și aspirant la funcția de primar, a postat pe internet o filmare în care prezintă un platoul pe care clienții cu obraz fin care trec pragul restaurantului său din Cluj îl pot savura dacă decartează, atenție, 1.200 de lei. Fără bacșiș, desigur.

Să facem un exercițiu de imaginație. Dacă un senior cu pensie minimă, de exemplu, ar vrea, în ziua în care vine poștașul cu banii, să mănânce câțiva mici, niște cârnăciori, un pic de mușchiuleț de vită și un burger amărât este invitat să își pună pofta-n cui. Pentru că banii pe o lună nu-i ajung nici să treacă pragul restaurantului. Știți, pensia minimă a românilor este puțin peste 1.100 de lei.

Dar la unii potența financiară vine natural. Nu-ți mai dai seama ce este prea mult sau prea scump. Important este ca în campanie să te mobilizezi, să îți pui masca umilă, să îi plângi pe cei care abia supraviețuiesc de la o lună la alta, apoi să te întorci la micii tăi de 1.200 de lei și să te rogi să curgă voturile.

Avram Gal este și un client al procurorilor anticorupție, acesta fiind trimis în judecată pentru trafic de influență, potrivit cluj24.ro.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată în 2020, în stare de control judiciar la acea vreme, a inculpatului Gal Avram Marius, la data faptei având funcția de consilier în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

”În perioada 16-23 martie 2020, inculpatul Gal Avram Marius ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influență asupra funcționarilor unei companii naționale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să își exercite atribuțiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă.

Din banii pretinși, reprezentând o treime din profitul pe care o firma urma să îl obțină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecție, în perioada 14 aprilie 2020 – sfârșitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societății comerciale suma de 371.000 lei (printr-o firmă de publicitate și o fundație care îi aparținea, dar și în numerar) și bunuri în valoare de 69.940 lei.
Cea mai mare parte a banilor primiți de inculpat ar fi fost folosiți exclusiv în scopuri personale, respectiv cazare hotel, achiziționare autoturism de lux.

Inculpatul s-ar fi folosit de relațiile profesionale și interpersonale pe care le-a dezvoltat pe parcursul anilor din funcțiile publice deținute, în scopul creării impresiei că poate influența decizii adoptate la nivelul anumitor instituții publice.

Totodată, inculpatul a încercat să creeze o aparență de legalitate a folosului primit, atât a banilor (prin disimularea primirii în contracte fictive de publicitate și donație), cât și a bunurilor primite (despre care a afirmat că urmau a fi plătite sau returnate).

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător până la concurența sumei de 440.940 lei asupra bunurilor imobile ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile dispuse în cauză”, arătau procurorii DNA, scrie cluj24.ro.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?