Prima pagină » Pe ce dă Grindeanu 90 de milioane de euro: Gara de Nord, modernizată de o firmă cu un singur angajat

Pe ce dă Grindeanu 90 de milioane de euro: Gara de Nord, modernizată de o firmă cu un singur angajat

by B. R.
0 comment

O companie cu doar un angajat primește pe mână de la ministrul Grindeanu 90 de milioane de euro pentru modernizarea Gării de Nord din București.

Două companii românești, una din Maramureș și cealaltă din București, au fost desemnate pentru a moderniza Gara de Nord din București, cea mai mare stație feroviară din țară. Proiectul de modernizare este finanțat prin fonduri nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Transport (POT), și are un buget total de 419,8 milioane de lei,  scrie 4media.info.

Asociația de firme SC Gdo Mov Impex SRL și SC Omega Cert Sistem SRL a câștigat licitația, cu o ofertă de 419.854.213,32 lei (fără TVA). Contractul de achiziție publică va fi semnat de ambele părți după expirarea perioadei legale în care pot fi depuse contestații.

În ceea ce privește cronologia proiectului, durata totală pentru proiectare și execuție este de 55 de luni. Din acestea, 9 luni sunt alocate pentru faza de proiectare, iar 46 de luni pentru execuția lucrărilor. În plus, proiectul vine cu o perioadă de garanție de 60 de luni.

Gdo Mov Impex, compania din Maramureș, este înregistrată în Baia Mare și este deținută integral de Delie Goie. Deși nu dispune de un site web propriu, firma a avut o performanță notabilă în 2022, înregistrând o cifră de afaceri de 35,2 milioane de lei, cu o creștere de 71% față de anul anterior. Cu toate acestea, numărul de angajați a scăzut, ajungând la 35.

Pe de altă parte, Omega Cert Sistem, compania din București, este deținută de familia Toader. Cu o cifră de afaceri de 442.000 de lei și un profit de 106.000 de lei în 2022, compania are un singur angajat. Similar cu partenerul său, Omega Cert Sistem nu dispune de un site web pentru a-și prezenta portofoliul.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?