Prima pagină » Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis, mesaje de susținere după aderarea Finlandei la NATO

Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis, mesaje de susținere după aderarea Finlandei la NATO

by A. Ionut
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de susținere, după ce Finlanda a devenit cea de 31-a țară membră a Alianței Nord Atlantice. 

„Guvernul României salută aderarea oficială a Finlandei la NATO, cea mai puternică alianţă politico-militară din istorie! Dreptul suveran al ţărilor de a-şi alege angajamentele de securitate le face mai sigure şi consolidează Alianţa. După decizia istorică de anul trecut de a invita Finlanda şi Suedia să devină state NATO am văzut cel mai rapid proces de ratificare din istoria modernă a Alianţei, iar România a fost între primele ţări care au deschis calea acestora către statutul de membru.

Îi felicităm pe prietenii finlandezi, noii noştri parteneri de Alianţă în blocul Nord-Atlantic şi le dorim mult succes! Aşteptăm să primim Suedia ca membru cu drepturi depline cât mai curând posibil!”, arată mesajul postat pe pagina Guvernului României.

Preşedintele Klaus Iohnnis a precizat că Alianţa Nord-Atlantică este acum mai puternică.

„România felicită Finlanda pentru faptul că a devenit astăzi a 31 ţară membră a NATO! În faţa unor provocări fără precedent din regiunea noastră, unitatea şi solidaritatea vor predomina mereu. Alianţa noastră este acum mai puternică!”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Finlanda a devenit marţi, în mod oficial, al 31-lea stat membru al NATO, după 30 de ani de nealiniere militară. Prin aderarea la NATO, Finlanda, care a fost invadată de Uniunea Sovietică în 1939, dublează lugimea frontierei cu Rusia a Alianţei Nord-Atlantice.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?