Prima pagină » Cum îi manipulează AUR pe români. În fața camerelor urlă și instigă la proteste, apoi votează legile pe care le critică

Cum îi manipulează AUR pe români. În fața camerelor urlă și instigă la proteste, apoi votează legile pe care le critică

by A. Ionut
0 comment

Dan Tănasă, deputat AUR, a votat în calitate de președinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse legea privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie, o lege pe care partidul său a denunțat-o, cu argumente false, drept legea care ar permite ca străinii să poată ”fura copiii României”.

Lider AUR, George Simion, a instigat susținătorii formațiunii politice să protesteze în fața Parlamentului față de o presupusă tentativă de răpire a copiilor români. ”Jos laba de pe copiii românilor”, a scris Simion într-o postare pe Facebook. Aceeași atitudine a avut-o și în plenul Parlamentului unde a făcut un scandal monstru și a adus acuzații grave.

În realitate, proiectul de lege urmărește stabilirea de norme clare pentru separarea copilului de familie. Guvernul, inițiatorul proiectului, susține că va împiedica eventualele abuzuri și urmărește ca separarea copiilor de familie să fie realizată cât mai greu.

Mai mult, proiectul reprezintă un jalon din PNRR și are ca scop tocmai prevenirea separării copiilor de familii, după cum arată nota de fundamentare. Guvernul a arătat în notă că există în acest moment o practică a unor autorități locale, mai ales din comunitățile slab dezvoltate, ”de a separa cu ușurință copilul de familie pe motiv că e săracă” și arată că proiectul alocă fonduri tocmai pentru a susține aceste familii și a preveni separarea.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?