Prima pagină » Premierul anunță că ordonanța pentru reducerea cheltuielilor va fi aprobată vineri

Premierul anunță că ordonanța pentru reducerea cheltuielilor va fi aprobată vineri

by B. R.
0 comment

Nicolae Ciucă, premierul României, a anunțat în ședința de Guvern de azi că ordonanța pentru acoperirea așa-numita găuri la buget va fi discutată și aprobată vineri. Ciucă a spus că motivul amânării este nevoia de mai multe analize pentru măsurile stabilite.

“Acest important proiect de act normativ trebuie să mai stea în consultare publică pentru a ne asigura că a avut parte de timpul necesar pentru transparența decizională. Este vorba despre reducerea cu 10% a cheltuielilor instituțiilor publice cu bunurile și serviciile. Această chibzuire a banului public nu va afecta investițiile, al căror buget nu se modifică. În același timp, numărul de consilieri din aparatul demnitarilor publici va fi redus la jumătate, iar numărul de mandate în Consiliile de Administrație va fi limitat la două. Angajările în sistemul bugetar vor fi temporar înghețate pe durata acestui an, excepție făcând doar Sănătatea și Educația”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

În aceeași ședință s-a decis introducerea lanțului scurt de aprovizionare, adică restrângerea numărului de intermediari între producători și magazine. O altă măsură importantă a fost prelungirea programului care aduce în școli produse alimentare. Astfel, aproape 2 milioane de copii vor primi cinci zile pe săptămână hrană până în 2029. Suma alocată este de 17,5 milioane de euro.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?