Prima pagină » Cum se împarte averea de 4 miliarde de euro a lui Silvio Berlusconi, ce scrie în testament

Cum se împarte averea de 4 miliarde de euro a lui Silvio Berlusconi, ce scrie în testament

by A. Ionut
0 comment

Testamentul lui Silvio Berlusconi, fost premier și fost patron al celor de la AC Milan, a fost deschis în Italia. Moștenirea lui Silvio Berlusconi va fi împărțită între cei cinci copii din două căsătorii. Moștenirea ajunge la aproape 4 miliarde de euro, atât cât valorează companiile pe care acesta le deținea.

Lângă testament, Berluconi a lăsat o scrisoare copiilor săi, scrisă pe 19 ianuarie 2022, în timp ce mergea să se interneze la spitalul San Raffael, după ce a fost diagnosticat cu leucemie.

“Dacă nu mă întorc, vă rog să luați notă de următoarele”. De la această scrisoare scrisă de mână începe testamentul lui Silvio Berlusconi.

Cei doi copii din prima căsătorie, Pier Silvio și Marina Berlusconi, rămân majoritari în Fininvest, un holding care administrează companii listate, dar și vile și imobiliare. Ultimul testament al lui Silvio Berlusconi este conținut într-un plic nesigilat, datat Arcore 19 ianuarie 2022 cu inscripția “Copiilor mei”. Fondatorul Forza Italia a lăsat întreaga cotă disponibilă a companiei celor doi fii mai mari: împreună ajung la 53% din grup cu acțiuni egale.

Berluconi le-a impus celor 5 copii o condiție esențială pentru împărțirea averii: nimeni nu va avea un control majoritar și fiecare decizie trebuie luată după ce se vor consulta toți 5 între ei.

“Marina, Pier Silvio, Barbara, Eleonora și Luigi Berlusconi, după ce au citit testamentul tatălui lor Silvio Berlusconi, informează că arată că nicio persoană nu va deține un control majoritar indirect asupra Fininvest SpA. Notarul care a citit testamentul va asigura în următoarele ore împlinirea legii”.

Berlusconi a vrut să mențină stabilitatea companiilor: Pier Silvio a condus întotdeauna Mfe, MediaForEurope și apoi Mediaset, iar Marina a fost mult timp președinte al Fininvest și Mondadori, scrie stiripesurse.ro.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?