Prima pagină » Rusia, gest amenințător pentru Japonia: avioane care pot transporta arme nucleare deasupra Marii Japoniei

Rusia, gest amenințător pentru Japonia: avioane care pot transporta arme nucleare deasupra Marii Japoniei

by A. Ionut
0 comment

Două bombardiere strategice ruseşti au zburat deasupra Mării Japoniei timp de peste şapte ore, a transmis Ministerul Apărării rus, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Avioanele Tupolev Tu-95MS sunt capabile să transporte arme nucleare, iar Moscova trimite cu regularitate astfel de aeronave deasupra apelor internaţionale din Arctic, Atlanticul de Nord şi Pacific ca semn de forţă.

Momentul acestui nou zbor pare că a fost ales intenționat, în contextul în care prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, efectuează marţi o vizită la Kiev în semn de solidaritate cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în războiul cu Rusia.

Rusia susţine, însă, că bombardierele strategice au efectuat un “zbor programat”, fiind escortate de avioane de luptă. Conform Moscovei, zborul s-a desfăşurat în conformitate cu dreptul internaţional şi a avut loc deasupra apelor neutre.

Japonia, care are propria dispută teritorială cu Moscova în jurul unor insule din Pacificul de Nord ce datează de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, este un aliat asiatic cheie al SUA şi membră a G7, grupul celor mai bogate şapte democraţii, şi s-a alăturat sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?