Prima pagină » Fenomenele extreme lovesc România. ANM a emis alerte meteo de cod galben și portocaliu de ploi și vijelii

Fenomenele extreme lovesc România. ANM a emis alerte meteo de cod galben și portocaliu de ploi și vijelii

by A. Ionut
0 comment

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări cod galben și cod portocaliu de furturnă în aproape toată țara. Potrivit ANM, în cea mai mare parte a țarii, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, fiind emis cod galben care se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp, notează Mediafax.

Codul galben este valabil de duminică, de la ora 10, până luni, la ora 10.

De asemenea, pe parcursul zilei de duminică, la munte, în centrul și sud-estul țării, iar seara și noaptea mai ales în sud-est, local vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 65…75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină, fiind emisă avertizare cod portocaliu.

În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

Avertizarea cod portocaliu, care vizează județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

Codul portocaliu intră în vigoare duminică, la ora 11 până luni, la 4.00, urmând să se manifeste prin instabilitate atmosferică accentuată și averse torențiale.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?