Prima pagină » IA românească a fost sărbătorită la Galați de mii de oameni

IA românească a fost sărbătorită la Galați de mii de oameni

by A. Ionut
0 comment

De Ziua IEI, în Grădina Botanică din Galați a avut loc un super spectacol de muzică și dans popular, precum și o paradă a 100 de costume populare românești. Evenimentul a fost deschis de către Ansamblul Folcloric ”Doina Covurluiului”, iar seara s-a încheiat cu un show marca Loredana Groza și Banda Agurida.

“În această seară, Galațiul s-a îmbrăcat în IE. Peste 6000 de oameni au venit în Grădina Botanică să sărbătorească IA, care a uimit o lume întreagă prin frumusețe, poveste, broderii și migala cu care este țesută. A fost o mare bucurie să văd atât de mulți oameni îmbrăcați în IE, inclusiv copii.

Momentul culminant al spectacolului a fost parada celor 100 de costume populare românești, care fac parte dintr-o colecție unică, adunată de Cristina Chiriac, fondatoarea brandului <Flori de IE>. Create cu mai bine de 100 de ani în urmă, costumele populare, purtate cu mândrie de 100 de fete din Galați, i-au încântat pe gălățenii prezenți la acest eveniment deosebit. Ducem astfel mai departe tradițiile noastre autentice și arătăm copiilor lucrurile frumoase lăsate moștenire de bunicii noștri”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Galați, prin Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, împreună cu “Flori de IE”.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?