Prima pagină » Guvernul a aprobat fondurile pentru cetățenii care aparțin minorităților naționale

Guvernul a aprobat fondurile pentru cetățenii care aparțin minorităților naționale

by A. Ionut
0 comment

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi fondurile pentru finanțarea proiectelor destinate păstrării și promovării tradițiilor, limbii și culturii proprii, a identității culturale, lingvistice și religioase.

Este vorba de peste 235 de milioane de lei, bani care vor fi folosiți pentru susținerea activității celor 19 organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale reprezentate în Parlamentul României și membre ale Consiliului Minorităților Naționale.

La început acestei săptămâni, premierul și secretarul general al Guvernului au avut o întâlnire de lucru cu grupul parlamentar al minorităților naționale. În cadrul discuțiilor au fost abordate teme privind asigurarea condițiilor cetățenilor minorităților naționale din România.

În cadrul acestei întâlniri, Nicolae Ciucă a afirmat că dialogul politic și instituțional este o „continuare firească” pentru ca fiecare cetățean să simte că în România se poate manifesta conform convingerilor sale etnice și religioase.

Conform legii, Guvernul alocă anual fonduri pentru sprijinirea organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, pentru acţiuni culturale și programe destinate păstrării și promovării tradițiilor, limbii și culturii proprii, a identității culturale, lingvistice, religioase și a drepturilor cetățenilor aparținând minorităților.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?