Prima pagină » Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni: Maghiarii din România aduc plusvaloare societății noastre

Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni: Maghiarii din România aduc plusvaloare societății noastre

by Maria I.
0 comment
Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni: Maghiarii din România aduc plusvaloare societății noastre

Premierul Nicolae Ionel – Ciucă a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, punând accent pe aportul adus de minoritatea maghiară în dezvoltarea și afirmarea culturii în România. 

„Ziua Maghiarilor de Pretutindeni îmi oferă ocazia de a adresa felicitările mele maghiarilor din România și de a sublinia importanța contribuției acestora la dezvoltarea și modernizarea statului român. În decursul ultimelor trei decenii, România a realizat progrese semnificative în edificarea unei societăți democratice și incluzive, iar aportul minorității maghiare s-a reflectat pozitiv în cadrul acestui proces.”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul le-a transmis cetățenilor de etnie maghiară faptul că participarea activă în societate reprezintă calea către întărirea și promovarea valorilor culturale.

„Prin participare activă, printr-o colaborare cu majoritatea bazată pe respectul și prețuirea reciprocă, prin bogăția culturii și a patrimoniului, dar și prin atașamentul față de valorile și principiile libertății și democrației care definesc societatea europeană, maghiarii din România aduc plusvaloare societății noastre.

Promovarea și afirmarea culturii, istoriei, identității etnice, lingvistice şi religioase ale minorităților naționale constituie caracteristici ale unei societăți mature, democratice și europene, iar România de astăzi are nevoie de energiile creatoare, de ideile și inspirația fiecărui cetățean, indiferent de etnie, de limbă, de religie.

În această zi specială, transmit cetățenilor români de etnie maghiară sincerele mele urări de sănătate, prosperitate și împliniri! La mulți ani!”, a transmis Ciucă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?