Prima pagină » Încă un scandal marca AUR. Deputații sancționați după circul din plen vor pedeapsă și pentru deputatul PSD Alfred Simonis

Încă un scandal marca AUR. Deputații sancționați după circul din plen vor pedeapsă și pentru deputatul PSD Alfred Simonis

by A. Ionut
0 comment

Deputatul AUR Sorin-Titus Muncaciu a solicitat conducerii Camerei Deputaților deschiderea procedurii disciplinare şi aplicarea unor sancţiuni în cazul deputatului PSD Alfred Simonis, deoarece acesta ar fi încercat să oprească mai mulţi deputaţi AUR, printre care şi liderul partidului George Simion, să intre în audienţă la Marcel Ciolacu. Biroul permanent al Camerei a decis trimiterea solicitării la Comisia juridică pentru analiză şi decizie, conform News.ro.

„În data de 23 mai, subsemnatul, deputatul AUR George Simion şi alţi câţiva colegi demnitari, ne-am prezentat în antecamera biroului preşedintelui Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu pentru a solicita o audienţă cu acesta în legătură cu modalitatea în care mie şi altor câţiva colegi ne-au fost aplicate sancţiuni disciplinare. Odată ajunşi, am fost întâmpinaţi de Alfred Simonis, care ieşea din biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, care a a avut o atitudine ostilă şi agresivă faţă de noi, parlamentarii AUR. Acesta a început să adreseze injurii domnului Simion şi celorlalţi colegi AUR, gratuit, fără a fi provocat şi gără a avea motive care să îi poată justifica atitudinea”, arată deputatul AUR Sorin-Titus Muncaciu, în textul solicitării făcute către conducerea Camerei.

El a adăugat că „un asemenea comportament contravine fără echivoc obligaţiilor ce incumbă oricărui parlamentar, reglementate de Regulamentul Camerei Deputaţilor, fiind total inadmisibilă o atare conduită necivilizată şi plină de duşmănie, având în vedere funcţia de demnitar ocupată de domnul în cauză şi, mai ales, calitatea sa de lider al grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, în virtutea cărora ar fi trebuit să reprezinte un exemplu pentru toţi ceilalţi demnitari”.

Muncaciu a mai menţionat că deputatul PSD Alfred Simonis „nu avea nicio calitate pentru a putea fi îndreptăţit să ne tragă la răspundere pe noi, deputaţii AUR, şi să ne întrebe de ce vrem să intrăm în audienţă la preşedintele Camerei Deputaţilor, în condiţiile în care acest lucru este absolut firesc şi totodată legal”.

Mai mulţi parlamentari ai AUR au fost sancţionaţi cu 50% din indemnizaţie şi reducerea timpului la pupitru în Camera Deputaţilor. Decizia a fost luată în urma protestului din 10 mai în plenul în care a fost adoptat proiectul de lege privind prevenirea sepărării copilului de familie. Deputaţii AUR Sorin Muncaciu, Alin Coleşa, Ringo Dămureanu, Ciprian Titi Stoica şi deputatul neafiliat Dumitru Coarnă au primit această sacţiune.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?