Prima pagină » Ciucă anunță planul de acțiune pentru reducerea inflației

Ciucă anunță planul de acțiune pentru reducerea inflației

by B. R.
0 comment

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PNL Nicolae Ciucă și Mugur Isărescu, guvernatorul BNR au avut azi o întâlnire în care s-a pus la cale planul pentru reducerea inflației. Ciucă a transmis pe pagina lui socializare că dialogul a fost foarte bun și că ținta de deficit este 4,4%, iar rata inflației trebuie să fie redusă la opt procente.

“Această discuție a vizat, în primul rând, un plan de acțiune comun pentru încadrarea în ținta de deficit de 4,4%, măsuri pentru reducerea ratei inflației la 8% și un plan guvernamental de investiții de 250 miliarde lei. Prin aplicarea unor măsuri care țintesc asemenea obiective, actuala guvernare urmărește ca impactul prețurilor să fie cât mai mic asupra puterii de cumpărare a cetățenilor și să se păstreze echilibrul macroeconomic, care ne-a transformat într-una dintre cele mai performante economii ale Europei”, a transmis Nicolae Ciucă.

Președintele PNL a ținut să sublinieze și că a discutat și despre cererea de plată numărul 2 din PNRR, trimisă deja la Bruxelles. Nicolae Ciucă spune că așteaptă aprobarea până la finalul acestei luni de la Comisia Europeană.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?