Prima pagină » Închisoare pentru tulburarea liniștii publice, decizie de ultimă oră la Senat

Închisoare pentru tulburarea liniștii publice, decizie de ultimă oră la Senat

by A. Ionut
0 comment

Comisia juridică din Senat a întocmit raport favorabil la proiectul de modificare a Codului penal, care prevede, printre altele, aplicarea unei pedepse cu închisoare de la trei luni la doi ani sau amendă pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, potrivit unui amendament admis. Iniţial, articolul din proiectul de act normativ iniţiat de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, prevedea pedeapsa cu închisoare de la 1 an la 5 ani.

Preşedintele Comisiei juridice, senatorul Cristian Ţâgârlaş, a precizat că în proiect au fost reintroduse unele aspecte care erau discutabile iniţial.

“Au fost rearanjate poziţiile exprimate de către iniţiatori în demersul iniţial, au fost reintroduse unele aspecte care erau discutabile, respectiv amenda. Şi, de asemenea, s-a menţinut caracterul de maximizare a pedepselor în ceea ce priveşte unele infracţiuni extrem de periculoase – hărţuirea minorilor, tâlhăria în varianta în care persoana tâlhărită nu se poate apăra”, a transmis Ţâgârlaş.

Un alt amendament prevede că “fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 5 ani”, iar dacă fapta este comisă “de o persoană înarmată, care are asupra sa un obiect periculos sau care este însoţită de un câine considerat periculos potrivit legii, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime”, conform stiripesurse.ro.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal va fi dezbătută în plenul Senatului, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?