Prima pagină » Premierul Nicolae Ciucă, mesaj cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși: Astăzi, creația lui Constantin Brâncuși continuă să atragă admirația iubitorilor de artă din întreaga lume

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși: Astăzi, creația lui Constantin Brâncuși continuă să atragă admirația iubitorilor de artă din întreaga lume

Creația lui Constantin Brâncuși continuă să atragă admirația iubitorilor de artă din întreaga lume și astăzi , la mai bine de 60 de ani de la moartea acestuia.

by Maria I.
0 comment
Nicolae Ciucă, la un an de la invazia Rusiei în Ucraina: România rămâne solidară cu poporul ucrainean, așa cum a demonstrat din primele zile ale conflictului

Premierul Nicolae Ciucă a transmis cu prilejul  Zilei Naționale Constantin Brâncuși, un mesaj prin care reamintește impactul uimitor pe care l-a avut creația marelui sculptor, Constantin Brâncuși, atât pe plan intern, cât și pe plan extern. El a menționat faptul că la Timișoara va avea loc, peste câteva luni, o expoziție pentru care vor fi aduse și câteva dintre sculpturile lui Constantin Brâncuși aflate în marile muzee ale lumii. 

”Cu 147 de ani în urmă, destinul cultural al României și arta plastică universală aveau să devină mai bogate, odată cu nașterea lui Constantin Brâncuși, al cărui talent artistic a fost minunat completat de profunzimea aplecării lui spre filozofie.

Născut într-o familie de oameni simpli, marele nostru sculptor nu s-a desprins niciodată de rădăcinile sale, chiar dacă viața l-a dus departe de țară pentru a-și desăvârși destinul artistic. Prin operele sale, Constantin Brâncuși și-a creat propria identitate artistică, revoluționând chiar arta sculpturii, și a lăsat în urmă un valoros patrimoniu care impresionează prin universalitate dar, în același timp, poartă amprenta înțelepciunii și simplității țăranului român.”, a spus premierul.

Creația lui Constantin Brâncuși continuă să atragă admirația iubitorilor de artă din întreaga lume și astăzi , la mai bine de 60 de ani de la moartea acestuia.

„Este emoționant că evenimentele din aceste zile prilejuite de deschiderea oficială a Programului naţional „Timişoara – Capitală Europeană a Culturii”, la care am avut bucuria să particip, includ și două lansări de carte dedicate vieții și operei lui Constantin Brâncuși. Sunt convins că românii iubitori de artă așteaptă cu nerăbdare și expoziția anunțată peste câteva luni la Timișoara, pentru care vor fi aduse și câteva dintre sculpturile sale aflate în marile muzee ale lumii. Este cel mai frumos omagiu pe care i-l putem aduce lui Constantin Brâncuși pentru felul în care a pus în valoare prin arta sa legătura de suflet cu meleagurile natale și cu poporul român.

Uniți în diversitate, regăsim, astfel, valorificată, identitatea noastră culturală în marea familie europeană din care facem parte.”, se arată în mesajul transmis de Nicolae Ciucă.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?