Prima pagină » Ionel Arsene a scăpat din spatele gratiilor. Fostul baron PSD a fost plasat în arest la domiciliu în Italia

Ionel Arsene a scăpat din spatele gratiilor. Fostul baron PSD a fost plasat în arest la domiciliu în Italia

by A. Ionut
0 comment

Decizie de ultimă oră în Italia. Judecătorii au decis să îl plaseze în arest la domiciliu pe baronul PSD Ionel Arsene. Președintele Consiliului Județean Neamț s-a predat luni poliției din Bari, Italia.

Arsene este condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare. El a fost acuzat că a luat bani pentru a interveni în 2013 la conducerea ANI pentru a îndepărta din funcție un rival politic.

„Aplică inculpatului Arsene Ionel pedeapsa principală cea mai grea, de 5 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 1 an şi 8 luni închisoare, rezultând pedeapsa principală de 6 ani şi 8 luni închisoare pe care o va executa inculpatul”, scrie în decizia Curții de Apel Brașov.

Lui Arsene îi sunt interzise o serie de drepturi, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a ocupa o funcție de conducere, sau de a exercita atribuții de conducere în cadrul vreunui partid, formațiune sau alianță politică din România.

Ionel Arsene s-a predat în Italia, după ce fusese dat în urmărire internațională după ce polițiștii nu l-au găsit pentru executarea pedepsei cu închisoarea.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?