Prima pagină » Klaus Iohannis, către Maia Sandu: vă asigur că Republica Moldova nu e singură în fața provocărilor

Klaus Iohannis, către Maia Sandu: vă asigur că Republica Moldova nu e singură în fața provocărilor

by B. R.
0 comment

În cadrul vizitei de astăzi a Maiei Sandu la București, președintele Klaus Iohannis a asigurat-o pe aceasta că România rămâne deosebit de vigilentă față de acțiunile hibride ale Rusiei și că este alături de Republica Moldova în fața acestor provocări.

„După cum am arătat și în urmă cu o  săptămână, amenințările din exterior la adresa ordinii democratice constituționale a Republicii Moldova, asupra cărora ați atras în mod public atenția, sunt deosebit de îngrijorătoare. Reiterez condamnarea fermă de către România a oricăror tentative ruse de destabilizare. România rămâne, totodată, deosebit de vigilentă față de acțiunile hibride ale Rusiei, care, iată, se intensifică la împlinirea unui an de război. Tentativele de destabilizare sunt susținute de intensificarea propagandei pro-ruse, scopul fiind alimentarea de narative utile Rusiei și diminuarea unității și solidarității noastre. Dar noi nu vom ceda! Vă asigur că Republica Moldova nu este singură în fața acestor provocări. Este poziția noastră permanentă, clară și fermă”, a subliniat președintele Klaus Iohannis.

Maia Sandu a arătat, din nou, că Republica Moldova trece prin provocări de securitate fără precedent: „unii au dorit ca țara noastră să cadă și să instaleze la Chișinău un guvern marionetă al Kremlinului”, a declarat președintele Republicii Moldova la Cotroceni, unde a mulțumit României pentru sprijinul puternic: „știm că sângele apă nu se face”.

„Îi mulțumim României că este avocatul nostru. Legătura tot mai strânsă are un impact direct asupra cetățenilor noștri. Suntem tot mai aproape de România, de Uniunea Europeană și de familia noastră. România ne este alături sincer și dezinteresat. România ne-a livrat energie electrică atunci când Moldova a rămas fără surse de curent. E pentru prima dată în istoria țării când nu mai depindem doar de Gazprom”, a subliniat Maia Sandu.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?