Prima pagină » Vor fi construite trasee cicloturistice de peste 3.000 de km în 14 județe. Autoritățile vor să încurajeze turismul și să crească accesibilitatea în anumite zone

Vor fi construite trasee cicloturistice de peste 3.000 de km în 14 județe. Autoritățile vor să încurajeze turismul și să crească accesibilitatea în anumite zone

by Maria I.
0 comment
Vor fi construite trasee cicloturistice de peste 3.000 de km în 14 județe. Autoritățile vor să încurajeze turismul și să crească accesibilitatea în anumite zone

Au fost semnate contractele pentru construirea a peste 3.000 km de trasee cicloturistice în mai multe zone din țară. „Construim trasee cicloturistice în 14 județe ale țării, cu semnarea contractelor de astăzi suntem la zi cu toate jaloanele, toate termenele asumate de Ministerul Dezvoltării prin PNRR”, anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila, după semnarea, în prezența primului ministru Nicolae-Ionel CIUCĂ, a patru contracte de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

”Pe toate componentele PNRR gestionate de Ministerul Dezvoltării, am încheiat contracte de finanțare cu o valoare totală reprezentând 100% din fondurile disponibile. Sunt peste 6.000 de contracte, în valoare totală de 6,4 miliarde de euro. Am închis toate jaloanele asumate pe semnarea contractelor pe componentele gestionate de către Ministerul Dezvoltării. Pentru a ne asigura că România va folosi toată suma disponibilă din PNRR, vom încheia contracte de finanțare suplimentare, depășind cu 30% fondurile europene disponibile, pentru acestea au fost alocate fonduri guvernamentale”, a declarat ministrul dezvoltării.

Traseele cicloturistice au ca scop încurajarea turismului sustenabil și prietenos cu mediul, precum și creșterea accesibilității zonelor turistice cum ar fi: Mănăstirea Putna, Cetatea Drobeta, Castelul Huniade sau Cetatea Histria.

Traseele, care însumează 3.272 km, vor traversa județele: Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Dolj, Olt, Mehedinți, Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Ilfov, Giurgiu, Călărași și Constanța.

Cu un buget de 247,5 milioane de euro, la care se adaugă 74,25 milioane euro reprezentând valoarea de 30% supracontractare (total 321,75 milioane euro), în cadrul acestei componente, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației va asigura amenajarea a aproape 4.000 km de trasee cicloturistice.

Premierul Nicolae Ionel – Ciucă a fost, de asemenea, prezent la semnarea contractelor și a transmis următorul mesaj:

„Prin amplasarea acestor trasee, încurajăm mijloacele de transport alternativ și creștem accesibilitatea zonelor turistice, astfel încât România să participe și să contribuie la reconfigurarea rețelei europene de trasee EuroVelo, precum și a diverselor trasee cicloturistice internaționale.
Astfel de proiecte finanțate prin PNRR înseamnă resurse, dezvoltare și aliniere la standardele europene pentru comunitățile României. De la nivelul Guvernului, vom continua să monitorizăm integrarea resurselor naționale cu cele europene, astfel încât fondurile de care beneficiază România să fie cât mai eficient valorificate.”

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?