Prima pagină » Legea privind pensiile speciale a trecut și de Senat după ce a fost votată în Camera Deputaților. Deputat PNL: Cine vrea să fie „special” o poate face prin fapte, nu prin beneficii nemeritate

Legea privind pensiile speciale a trecut și de Senat după ce a fost votată în Camera Deputaților. Deputat PNL: Cine vrea să fie „special” o poate face prin fapte, nu prin beneficii nemeritate

by A. Ionut
0 comment

Senatul a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind pensiile speciale. Legea a fost adoptată cu 91 de voturi pentru, 19 împotrivă și o abținere, după ce a fost întoarsă, în procedură de urgenţă, la Senat pentru dezbaterea unor articole pentru care acest for legislativ este Camera decizională.

Deputații au votat, luni, proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal. 

„Am votat de fiecare dată, indiferent din partea cui a venit inițiativa, împotriva legilor speciale. Nu cred că există categorii socio-profesionale „speciale” iar cea mai puțin specială dintre toate ar trebui să fie cea a parlamentarilor. Mă bucur că putem da un exemplu și că se renunță la acest privilegiu nemeritat. Cei care au avut încredere și ne-au votat ne-au trimis în Parlament pentru a face legi mai bune, nu pentru a ne acorda privilegii. Susțin principiul contributivității: să primești înapoi proporțional cu cât ai dat, în niciun caz să ai pensii mai mari decât salariul. Excepție trebuie să rămână doar armata și cadrele din subordinea Ministerului de Externe. Cine vrea să fie „special” poate deveni prin fapte, nu prin beneficii nemeritate.”, a declarat Onuț Valeriu Atanasiu, deputat PNL. 

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu, precum şi modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.

Schimbările vizate au în vedere calcularea pensiilor de serviciu, plecând de la vechimea în specialitate, reducerea procentului de calcul raportat la venitul obţinut şi alinierea stagiului de contributivitate minim la cel aplicat în sistemul public de pensii.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?