Prima pagină » Nicolae Ciucă: Orice măsură luată unilateral cu privire la cerealele ucrainene ar fisura unitatea și solidaritatea europeană cu Ucraina în fața invaziei rusești

Nicolae Ciucă: Orice măsură luată unilateral cu privire la cerealele ucrainene ar fisura unitatea și solidaritatea europeană cu Ucraina în fața invaziei rusești

by A. Ionut
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că orice măsură adoptată „unilateral” de România pentru interzicerea cerealelor ucrainene ar fisura unitatea și solidaritatea europeană cu Ucraina. Premierul a anunțat că România urmează să primească încă un pachet financiar pentru fermierii afectați. 

„În scrisoarea pe care am trimis-o zilele trecute președintei Ursula von der Leyen, am cerut măsuri pentru protejarea fermierilor afectați de exporturile de cereale ucrainene. Prin răspunsul trimis, Comisia Europeană susține fermierii români și industria alimentară, așa cum o facem și noi, de la nivelul guvernului.

De la Bruxelles va mai veni încă un pachet financiar destinat fermierilor din țările afectate, care va avea o valoare aproape dublă față de cel inițial, așa cum a cerut și președintele Klaus Iohannis. De asemenea, vor fi adoptate măsuri preventive pentru anumite categorii de cereale produse în Ucraina, precum grâul, porumbul, rapița și floarea-soarelui.”, a transmis Nicolae Ciucă. 
 
„Orice măsură luată unilateral ar fisura unitatea și solidaritatea europeană cu Ucraina în fața invaziei rusești și ar avea ca efect diminuarea sprijinului pe care întreg continentul îl dă țării vecine, atacată în mod neprovocat de Federația Rusă. Statele membre nu pot să ia măsuri în mod individual, ci trebuie să se ralieze unei politici europene integrate.”, avertizează Nicolae Ciucă. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?