Prima pagină » Nicolae Ciucă, către ASF și Consiliul Concurenței: Nu voi accepta ca această asumare să nu fie dusă la bun sfârșit. Piața asigurărilor trebuie stabilizată

Nicolae Ciucă, către ASF și Consiliul Concurenței: Nu voi accepta ca această asumare să nu fie dusă la bun sfârșit. Piața asigurărilor trebuie stabilizată

by A. Ionut
0 comment

Plafonarea tarifelor RCA a ajuns din nou pe masa Guvernului, după ce decizia a fost amânată. Nicolae Ciucă a cerut ca problemele de pe piața asigurărilor să fie rezolvate cât mai repede pentru că românii să nu se mai trezească în situații neplăcute.

„Este o decizie pe care am amânat-o de la sedința de săptămâna trecută. Am luat această decizie pentru că am simțit nevoia să continuăm dialogul și să beneficiem de la multe informații despre cum va produce această plafonare efecte.”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul le-a cerut reprezentantilor ASF și Consiliului Concurenței să stabilească în următoarele șase luni o variantă de lege în beneficiul românilor.

„Este a treia societate care intră în faliment, este inacceptabil să continuăm să ne luptăm cu aceste dezechilibre. ASF și celelalte instituții, și ceilalți actori din piața asigurărilor, trebuie să aibă un dialog onest vizavi de aceste modificări. Vă asigur că nu voi accepta ca în aceste 6 luni care urmează această asumare să nu fie dusă la bun sfârșit. Trebuie să luăm toate măsurile pentru ca cetățenii să nu mai treacă prin astfel de evenimente.”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Noul proiect arată că tarifele de primă maxime se stabilesc la nivelul tarifelor practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 28 februarie 2023 și vor fi valabile pentru o perioadă de 6 luni.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?