Prima pagină » Marcel Boloş dă cărțile pe față și tranșează problema pensiilor speciale: Nu se pune problema ratării jalonului PNRR

Marcel Boloş dă cărțile pe față și tranșează problema pensiilor speciale: Nu se pune problema ratării jalonului PNRR

by B. R.
0 comment

Ministrul Investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloş, dezminte speculațiile și a revenit pe subiectul pensiilor speciale, după declarațiile de ieri despre care spune că au fost interpretat, potrivit cărora România ar putea renunța la reforma pensiilor speciale și implicit la banii din PNRR.   

Ministrul a explicat că nu s-a pus problema ratării jalonului PNRR privind pensiile speciale: Nimic mai fals. Eu am spus cât se poate de clar: Este o decizie la nivelul Guvernul României și la nivelul Coaliției și este prematur să ne pronunțăm în acest sens.

„Pensiile speciale. Un subiect important pentru implementarea Planul Național de Redresare și Reziliență, în raport cu care românii au nevoie de răspunsuri concrete.
S-a generat ieri știrea că aș sugera că suntem dispuși să ajungem la ratarea acestui jalon din PNRR.
Nimic mai fals. Eu am spus cât se poate de clar: “Este o decizie la nivelul Guvernul României și la nivelul Coaliției și este prematur să ne pronunțăm în acest sens”.
Rolul meu de coordonator al Planului mă obligă să creez un cadru predictibil”, a explicat ministrul Boloș.

Acesta a adaugă că rolul său de coordonator al Planului îl obligă să creeze un cadru predictibil.

„Asta include să prezint clar ce avem de făcut pentru a primi bani de la Comisie: reforme.
Iar reforma pensiilor speciale trebuie să țină cont de două criterii fundamentale, cel de sustenabilitate şi cel de contributivitate. Așa scrie în PNRR și nu e loc de interpretări.
Am repetat acest mesaj proactiv, să nu ne trezim că avem o revelație atunci când Bruxelles-ul ne va spune că suntem în pericol să pierdem banii pe care îi avem pentru investiții naționale”, a scris ministrul Investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloş, pe pagina de Facebook.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?