Prima pagină » Valul de caniculă topește sudul României. Meteorologii anunță cât ține căldura insuportabilă

Valul de caniculă topește sudul României. Meteorologii anunță cât ține căldura insuportabilă

by A. Ionut
0 comment

Valul de căldură în Capitală se va intensifica, până miercuri dimineață. Disconfortul termic va deveni accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

Va fi caniculă, cu maxime termice de 37…39 de grade și minime de 18…22 de grade. 

Cerul va fi variabil, mai mult senin în timpul dimineților și nopților, iar vântul slab până la moderat.

ANM a emis atenționare Cod Portocaliu de caniculă pentru Capitală și șapte județe pentru luni și marți. Se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

„În județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București valul de căldură și canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități”, anunță Administrația Naționale de Meteorologie.

De asemenea, meteorologii au emis și o atenționare Cod Galben.

„În intervalul menționat (luni și marți n.r.) valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 24 de grade.

Specialiștii precizează că valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii, transmite antena3.ro. 

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?