Prima pagină » Voucherele de alimente vor fi încărcate înainte de Sărbătorile Pascale, anunță ministrul Marcel Boloș

Voucherele de alimente vor fi încărcate înainte de Sărbătorile Pascale, anunță ministrul Marcel Boloș

by Maria I.
0 comment
Voucherele de alimente vor fi încărcate înainte de sărbătorile de Paşti, anunță ministrul Marcel Boloș

Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat joi, în timpul unei vizite la depozitul din Urlați, Prahova, că beneficiarii voucherelor pentru alimente acordate o dată la două luni vor primi contravaloarea voucherelor nu în ultima săptămână a lunii aprilie, aşa cum era programat, ci în Săptămâna Mare.

Până în Sărbătorile Pascale încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei. Anunţ în premieră acest lucru, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşti. Aşadar, sunt două măsuri pe care le derulăm în prezent, sunt adresabile familiilor şi persoanelor aflate în stare de deprivare materială şi, din acest punct de vedere, considerăm că este un foarte mare ajutor pe care îl acordăm din nou.”, a spus Marcel Boloş, joi, în timpul unei vizite făcute în judeţul Prahova.

Ministrul a precizat că un pachet conține alimente în valoare de 390 de lei și că există o mobilizare intensă pentru a livra aceste ajutoare oamenilor înainte de Sărbătorile Pascale.

Un astfel de pachet, dacă am cumpăra aceste produse de la raft, astăzi ar costa 390 de lei, dar valoarea de licitaţie pe care o avem în contracte prevăzută este de 190 de lei, deci e un avantaj foarte mare că aceste pachete alimentare şi tot ce a însemnat programul în sine a avut o licitaţie pentru toată cantitatea de produse alimentare pe care o asigurăm şi pe care încercăm să ajungă la beneficiari cât mai curând posibil. Până în sărbătorile pascale ne-am mobilizat să avem aproximativ 800.000 de pachete alimentare distribuite, urmând ca diferenţa să fie distribuită în perioada următoare, până cel târziu în luna iunie”, a spus Boloş.

Marcel Boloș a efectuat joi o vizită  la depozitul de pachete alimentare din Urlaţi, judeţul Prahova, depozit care are cea mai mare capacitate din ţară, de 400.000 de pachete alimentare. Ministrul a precizat că, exceptând orezul, pachetele conţin produse româneşti.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?