Prima pagină » Marcel Ciolacu: Ordonanţa privind reducerea preţurilor la alimentele de bază își atinge scopul. Premierul i-a transmis un mesaj dur lui Nicușor Dan: Mi se pare inuman și degradant

Marcel Ciolacu: Ordonanţa privind reducerea preţurilor la alimentele de bază își atinge scopul. Premierul i-a transmis un mesaj dur lui Nicușor Dan: Mi se pare inuman și degradant

by A. Ionut
0 comment

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că toată lumea vede o scădere semnificativă la anumite produse faţă de luna trecută şi că se poate observa că produsele alimentare nu s-au mai scumpit.

“La zece zile după intrarea în vigoare a ordonanţei privind reducerea preţurilor la alimentele de bază, toată lumea vede că există o scădere semnificativă la anumite produse faţă de tarifele de luna trecută. Mai mult, putem observa cu toţii că produsele alimentare nu s-au mai scumpit.

Practic, ordonanţa îşi atinge scopul şi doresc să-l felicit pe domnul ministru al Agriculturii, Florin Barbu, pentru perseverenţă. A lucrat din greu ca să putem adopta această măsură esenţială, iar acum domnul ministru merge zilnic în supermarketuri să vadă preţurile.

Cred că fiecare ministru şi demnitar trebuie să facă la fel în magazinele din toată ţara. În loc de invenţii precum penuria, falimentul şi alte grozăvii, astăzi, realitatea arată că sunt preţuri cu 30-40% mai mici la anumite produse de bază. Mai mult, inflaţia este cu o singură cifră. Acesta este adevărul”, a declarat Marcel Ciolacu. 

Premierul a anunțat că se va menține prețul plafonat la energie în această iarnă și a lansat un atac dur la adresa primarului Capitalei, Nicușor Dan. Ciolacu spune că i se pare inuman și degradant faptul că sute de mii de bucureșteni nu au apă caldă.

”Asigurăm decontarea unor plăți pentru furnizorii de energie și ne dorim ca sistemul să funcționeze perfect, așa cum a funcționat și anul trecut.

Vrem să menținem plafonarea la prețul energiei și în acest an. Nu realizez însă cum este posibil ca în Capitala României, primarul Nicușor Dan să țină sute de mii de bucureșteni fără apă caldă încă câteva luni.

Mi se pare inuman și degradant, asta la 3 ani după ce domnul primar a promis revoluția apei calde în București. ”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?