Prima pagină » Medvedev amenință cu rachete sediului Curții Penale Internaționale după emiterea mandatului de arestare pe numele lui Putin

Medvedev amenință cu rachete sediului Curții Penale Internaționale după emiterea mandatului de arestare pe numele lui Putin

by A. Ionut
0 comment

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev,  a amenințat cu un bombardament cu rachete rusești asupra sediului Curții Penale Internaționale.

Instanța a anunțat, vineri, că a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin pentru presupuse crime de război legate de deportarea de copii ucraineni în Rusia.

Medvedev, fost președinte al Rusiei în perioada 2008 – 2012, a transmis imediat după această decizie că mandatul de arestare al CPI poate fi folosit pe post de hârtie igienică.

Luni, oficialul rus a scris pe Telegram că “este pe deplin imaginabil” un atac cu o rachetă rusească hipersonică asupra sediului Curții Penale Internaționale.

Conform fostului președinte rus, atacul ar putea fi lansat de pe o navă din Marea Nordului și ar implica o rachetă “Onyx”.

“Suntem, cu toții, la mila lui Dumnezeu și a rachetelor (…) Tribunalul de la Haga este, pur și simplu, o organizație mizerabilă, care nu reprezintă populația țărilor NATO. De aceea, ei nu vor începe un război. Le va fi frică. Nimănui nu-i va părea rău. Așa că, domnilor judecători, priviți cu atenție cerul…”, a avertizat fostul președinte rus.

Medvedev mai anticipează “consecințe monstruoase pentru dreptul internațional” după emiterea mandatului de arestare pe numele lui Vladimir Putin.

“Au decis să judece un președinte al unei puteri nucleare care (…) nu participă la CPI, din aceleași motive ca și SUA și alte țări. De acum nimeni nu se va mai adresa organismelor internaționale, toți vor negocia între ei separat. Toate deciziile stupide ale ONU şi ale altor structuri se vor face țăndări. Începe declinul sumbru al întregului sistem de relații internaționale”, a estimat el.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?