Prima pagină » Polițele RCA, mai scumpe și cu 41% față de anul trecut. Ciucă a cerut explicații șefului ASF

Polițele RCA, mai scumpe și cu 41% față de anul trecut. Ciucă a cerut explicații șefului ASF

by B. R.
0 comment

Polițele RCA au ajuns să fie de trei ore mai scumpe față de anul trecut. Totul în contextul în care Marcel Ciolacu a anunțat un posibil faliment al industriei asiguratorilor. Milioane de oameni sunt speriați că nu vor mai reuși să își plătească asigurările din cauza scumpirilor.

Noile tarife de referință RCA, care sunt mai mari și cu peste 41% față de anul trecut, au provocat o undă de nemulțumiri la nivel guvernamental. Premierul Ciucă așteaptă acum explicații de la președintele ASF, inclusiv despre situația financiară a Euroins, liderul RCA cu peste 2,5 milioane de contracte de asigurări auto.

Surse guvernamentale spun că premierul Ciucă a discutat cu ceva timp în urmă cu Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), care i-a comunicat că ar fi o problemă la liderul RCA, Euroins.

ASF are demarat un amplu proces de control în privința solvabilității Euroins. Guvernul așteaptă finalizarea acestei analize, dar și măsuri astfel încât populația să nu fie afectată, așa cum s-a întâmplat după recentele falimente majore din asigurări, ultimul cel de la City Insurance.

Prețurile RCA ar putea crește cu peste 41%

​Prețurile RCA ar putea crește și mai mult în acest an. Noile tarife de referință RCA, un reper pentru consumatori în privința prețurilor finale la asigurările auto în următoarele 6 luni, au fost publicate de ASF și sunt mai mari pentru toți șoferii, în unele cazuri și cu peste 41%, comparativ cu tarifele de referință din luna august ori februarie 2022.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?