Prima pagină » Negocieri pentru aderarea României la Schengen. Nicolae Ciucă, întâlnire cu președintele Parlamentului Letoniei

Negocieri pentru aderarea României la Schengen. Nicolae Ciucă, întâlnire cu președintele Parlamentului Letoniei

by A. Ionut
0 comment

Nicolae Ciucă avut o întrevedere cu preşedintele Parlamentului Republicii Letonia, Edvards Smiltēns, şi parlamentari letoni aflaţi în vizită la Bucureşti. În cursul discuţiilor, prim-ministrul Nicolae Ciucă a mulţumit pentru susţinerea constantă a Letoniei în favoarea finalizării procesului de aderare a României la Schengen.

Premierul reamintește că aderarea la Schengen în cel mai scurt timp posibil rămâne un obiectiv primordial la Bucureşti, fiind necesară menţinerea sprijinului politic din partea statelor membre care deja au recunoscut calitatea contribuţiei României la protejarea frontierelor externe ale Uniunii, conform stiripesurse.ro.

”În cursul discuţiilor, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a mulţumit pentru susţinerea constantă a Letoniei în favoarea finalizării procesului de aderare a României la Spaţiul Schengen. Premierul a arătat că aderarea la Schengen în cel mai scurt timp posibil rămâne un obiectiv primordial la Bucureşti şi, de aceea, este necesară menţinerea sprijinului politic din partea statelor membre care deja au recunoscut calitatea contribuţiei României la protejarea frontierelor externe ale Uniunii”, mai transmite Guvernul.

Cei doi oficiali au discutat și despre priorităţile pentru Summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări, care va fi găzduit la Bucureşti în toamna acestui an.

”Ambele părţi au apreciat calitatea cooperării româno-letone la nivelul UE, NATO şi al formatelor precum Iniţiativa celor Trei Mări şi B9. În acest context, a fost accentuată importanţa intensificării acesteia, în contextul provocărilor determinate de războiul Rusiei în Ucraina şi necesitatea consolidării acţiunii comune europene şi euroatlantice. În plan bilateral, a fost exprimat angajamentul activ pentru impulsionarea relaţiilor bilaterale, inclusiv prin extinderea cooperării economice şi sectoriale.

Preşedintele Smiltēns a mulţumit pentru contribuţia României la securitatea Flancului Estic al NATO, inclusiv prin participarea la misiuni de Poliţie Aeriană Întărită destinate tuturor celor trei ţări baltice”, transmite Guvernul României.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?